Mișu Fotino a fost căsătorit cu arhitectul Ruxandra-Ana, care i-a dăruit actorului o fiică, Oana-Maria. Anterior, actorul a mai fost însurat cu Silvia Șelovinschi-Creițov.

Fiica lui Mișu Fotino, la 9 ani de la moartea actorului

Exuberant pe scenă, dar extrem de discret cu viaţa personală, actorul Mișu Fotino a interzis familiei să ofere detalii despre suferinţa sa. În cele din urmă, actorul a încetat din viață la 83 de ani.

Cea care a suferit cel mai mult după moartea actorului a fost fiica lui, Oana Fotino. Aceasta a fost sprijinită de familie și prieteni în acele momente complicate din viața ei.

Anii au trecut și pare că Oana s-a obișnuit cu pierderea tatălui ei. Fiica actorului este căsătorită cu Andrei Roșu, fost membru al trupei Gaz pe foc. Cei doi au împreună o fată și un băiat. Conform profilului ei de Facebook, Oana Fotino activează în domeniul educației, la o unitate de învățământ privată din Capitală.

Oana Fotino este pasionată și de sport. Din fotografiile pe care aceasta le-a postat arată că de-a lungul timpului a luat parte la mai multe maratoane de alergare.

Cine a fost actorul Mișu Fotino

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino (cunoscut şi ca Mişu Fotino), şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune abordând mai ales genul comediei.

Gigi Becali, în genunchi, în pantaloni de piele și bocanci, la slujba de Bobotează
Recomandări
Gigi Becali, în genunchi, în pantaloni de piele și bocanci, la slujba de Bobotează

Copilăria şi adolescenţa le-a trăit la Braşov, unde tatăl lui, Mişu Fotino – fondator al Teatrului de Stat din Braşov -, era actor şi cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru „Coloniale”, iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov.

A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional I.L. Caragiale, din Bucureşti.

Cariera strălucitoare a actorului care a murit la 83 de ani

Totodată, Mihai Fotino a jucat în numeroase filme şi producţii de televiziune, printre acestea numărându-se „Directorul nostru” (1955), „Telegrame” (1959), „Porto-Franco” (1961), „Codin” (1963), „Politică şi delicatese” (1963), „Titanic vals” (1964), „Amprenta (1967), „Balul de sâmbătă seara” (1968), „Elixirul tinereţii (1975), „Tufă de Veneţia” (1977), „Chiriţa la Iaşi” (1987), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001).

La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – „Arta Spectacolului”.

„Mâna nevăzută a lui Dumnezeu” și votul irațional. De ce „suveranismul” agravează problemele pe care pretinde că le rezolvă
Recomandări
„Mâna nevăzută a lui Dumnezeu” și votul irațional. De ce „suveranismul” agravează problemele pe care pretinde că le rezolvă

Sursa fotografii: Facebook Oana Fotino

ARTICOL PRELUAT DE PE UNICA.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.