Horia Vârlan ne spune că drodjia proaspătă este principalul secret al cozonacului pufos și ne dezvăluie o rețetă prin care putem salva resturile de cozonac rămase de la sărbători. Horia Vârlan recunoaște că mâncarea lui preferată este drobul, că nu-i place să împăturească sarmale și că tainele bucătăriei le-a primit de la bunica lui.

Horia Vârlan, secrete pentru masa de Paște

De asemenea, cunoscutul bucătar ne spune că românii nu mănâncă atât de multă carne de miel de Paște și că jumătate din ei preferă curcanul sau peștele de Paște. Chiar dacă nu se bazează strict pe o statistică, Horia Vârlan ne vorbește din experiența muncii în domeniu.

Ce trebuie să pună doamnele în apă ca să nu se crape ouăle pentru vopsit?

Ca să nu crape coaja de la ou trebuie să facă mai multe. E bine să pună niște sare, dar și o farfurie întoarsă pe fundul cratiței unde vor fierbe ouăle. Este important că ele să nu atingă fundul vasului. Sau pot folosi, la fiert, o oală cu baza groasă. Din când în când e bine să miște vasul în care fierb ouăle.

Rețete cu ouăle care nu se mănâncă de Paște: „Ouă umplute, chifteluțe de orez sau pilaf cu ouă”

Ce facem cu ouăle care nu se mănâncă, cum le gătim?

Cum poți să reduci cu 70% factura la gaze. Modul corect de utilizare a centralei termice
Recomandări
Cum poți să reduci cu 70% factura la gaze. Modul corect de utilizare a centralei termice

În primul rând curățăm ouăle de coajă, scoatem galbenulsul din care facem o maioneză, mai punem niște șuncă și facem ouă umplute. Sau rețeta numărul 2, tocăm ouăle, le amestecăm cu un orez pe care îl avem deja făcut, mai pune niște ouă crude și facem niște chifteluțe de orez cu ouă. Și mai avem o variantă. Facem un pilaf, băgăm bucăți de ouă în el, mai punem niște suc de roșii și boia dulce și gata un fel de mâncare cu ouăle care nu s-au mâncat de la Paște.

Secretul cozonacului pufos, dezvăluit de Horia Vârlan: „Drojdia proaspătă și trebuie să frământăm coca cel puțin 20 de minute”

Ce trebuie pus în coca de cozonac să fie mai pufoasă?

În primul rând trebuie să folosim drojdie proaspătă, apa sau laptele să fie cald, ca mâna de cald, nu fierbinte. De asemenea trebuie să frământăm coca cel puțin 20 de minute, asta face cozonacul pufos. Cantinatea de zahăr și de grăsime să nu fie foarte mare pentru că nu va permite glutenului să se dezvolte. Cozonacul nu va crește daca este prea dulce sau prea gras.

Cum salvăm resturile de cozonac: „Facem prăjitură Trifle”

Ce facem cu resturile de cozonac?

Dăm afară partea cu nuca în exces, adică luăm marginea cozonacului cum ar veni, îl fărâmițăm și în punem în pahare de maximum 200 ml. Punem cam 2 degete de cozonac apoi cumpărăm ( sau facem) un compot de fructe exotice și punem peste fructele, și un pic de zeamă de compot. Peste asta punem o cremă de vanilie pe care o facem sau o luăm direct de la plic și deasupra punem frișcă. Această prăjitură se numește Trifle.

Elena Lasconi și George Simion, umăr la umăr în turul 2 la alegerile prezidențiale, susține un nou sondaj USR. Pe ce loc este Nicolae Ciucă
Recomandări
Elena Lasconi și George Simion, umăr la umăr în turul 2 la alegerile prezidențiale, susține un nou sondaj USR. Pe ce loc este Nicolae Ciucă

„Românii nu mănâncă atâta carne de miel precum s-ar crede”

Ce mănâncă românii de Paște?

Curios este că românii nu mănâncă atâta carne de miel precum s-ar crede. Lucrez în domeniu și știu, jumătate din ei mănâncă sarmale în foi de varză, ștevie sau vită, cu carne de porc sau curcan. Cei mai sofisticați mănâncă preparate cu carne de miel. Multă lume preferă curcanul sau peștele. Dacă ținem cont că Iisus a fost pescar înțelegem de ce catolicii mănâncă, de Paște, mult pește, nicidecum miel.

Horia Vârlan, pont pentru pasca perfectă de Paște: „Este foarte importantă brânza”

Cum obținem cea mai gustoasă pască?

La pască este foarte importantă brânza. Trebuie să fie grasă, să nu fie plină de zeamă și să nu folosim brânza cremă, îngreunează pasca. Trebuie puse mai multe albușuri decât gălbenușuri, albușururile bine bătute fac pasca să crească frumos. Întâi bateți albușurile, apoi gălbenușurile. Eu pun coajă de portocală confiată, stafide sau caise. Iar aluatul în care băgăm pasca să nu fie în cantitate foarte mare.

Horia Vârlan spune cum se prepară cea mai gustoasă friptură de miel: „Carnea nu trebuie spălată”

Citește continuarea pe unica.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE UNICA.RO

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!  

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.