Tradiția și medicina. Așa argumentează deputatul PSD Cătălin Rădulescu definirea familiei dintr-un bărbat și o femeie. Pentru că, spune el, așa a lăsat Cel de Sus.
„Țara noastră este numai și numai pentru familia tradițională. Adică așa cum e dat de la Dumnezeu, căsătoria între un bărbat și femeie, natural, copiii să fie făcuți între un bărbat și o femeie. Suntem o țară ortodoxă, tradiția noastră strămoșească e că e mai greu să acceptăm sau să înțelegem relațiile între persoane de același sex. România e o țară cu principii și credință mai mare decât alții.”
Divorțul nu e un păcat, adaugă Rădulescu, în apărarea liderilor coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Păcat inacceptabil e atunci când cuplurile homosexuale au copii.
„Niciodată eu, ca obstetrician, n-o să accept ca un copil să nu fie născut, să aibă doi bărbați tată și mamă sau două femei, pentru că se va defecta din acel moment. Cum ar fi un copil să trăiască cu doi bărbați?”, spune deputatul PSD.
„Doi Adami și două Eve”
Și colega sa de partid Oana Florea merge tot pe religie.
„Dacă ne uităm, chiar și de la Adam și Eva, familia a fost formată dintr-un bărbat și o femeie, nu din doi Adami și două Eve. și cred că un certificat de căsătorie nu schimbă cu nimic relația dintre două persoane”, spus ea.
Cu toate acestea, Florea crede că „adopția unui copil este o problemă pe care trebuie să ne-o punem cu toții, cum crește el mai echilibrat, într-o familie formată dintr-un bărbat și o femeie sau într-o familie cu doi tați sau două mame. Cred că asta este cea mai importantă întrebare”.
PNL și PMP, cot la cot cu PSD și ALDE
Redefinirea familiei a fost susținută și de Opoziție. Prin același discurs golit de conținut, președintele PMP a încercat să ne explice cum e cu egalitatea de drepturi într-o democrație. A încercat doar.
„În democrație, și minoritățile trebuie susținute și protejate, dar și majoritățile au dreptul să utilizeze acest instrument democratic validat printr-un referendum de a se supune validrii publice un subiect sau altul. Cultele creștine au considerat că acest lucru trebuie stipulat și în Constituție”.
În esență, spune Eugen Tomac, demersul în sine este unul de sorginte religioasă. Ca atare, îi îndeamnă pe români să voteze „da” la referendum, pentru un singur motiv: morala creștină.
„Fiecare român trebuie să își exprime opțiunea, fie că vorbim de alegeri parlamentare, locale sau pentru modificarea Constituției. Absenteismul nu este o soluție în democrație”, ne-a spus și deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.
Dar la întrebarea ce aduce nou votul de la referendum, nu am primit un răspuns clar. „Aduce modificare în Constituție”.
„Nu este un pericol, ci o securizare legislativă”, ne-a asigurat el.
USR, singuri împotriva tuturor
Doar cei de la USR s-au poziționat împotriva redefinirii familiei.
„Este un referendum absolut inutil. Nu este nevoie de modificarea Constituției pe acest subiect, familia este deja definită în Codul Civil, iar căsătoria în România poate avea loc doar între un bărbat și o femeie”, a declarat liderul USR Ionuț Moșteanu, pentru Libertatea.
Mai mult, familia poate fi de mai multe tipuri, susține el: formată din soți, cu copii sau fără copii, familia monoparentală, familia formată din bunici cu nepoți.
Referendumul pentru redefinirea familiei ar urma să aibă loc pe 7 octombrie.
Citește și: