”La ANAF este o conducere, tot sistemul trebuie să lucreze, nu trebuie să aștepte cineva o schimbare”, a spus Eugen Teodorovici, precizând că i-a rugat să își asume niște indicatori de performanță.
Întrebat despre nemulțumirile angajaților ANAF privind legislația în privința evaziunii fiscale, care este slab definită, Teodorovici s replicat: ”Angajații ANAF nu au voie să se plângă. Obligația lor este să vină și să propună soluții la problemele pe care le primesc din partea cetățenilor. Să stea la ghișeu și să se plângă nu este corect”.
Eugen Teodorovici a precizat că trebuie găsite soluții pentru a scădea evaziunea fiscală.
Legislaţia privind combaterea fraudei şi a evaziunii fiscale nu acoperă nevoia de combatere din prezent, a declarat, recent, Daniel Tudor, vicepreşedintele ANAF, în cadrul unei conferinţe. El a mai spus că se simte nevoia de transparentizare a instituţiei ANAF.
„Legislaţia privind combaterea fraudei şi a evaziunii fiscale este insuficientă în raport cu nevoia de combatere, pe lângă faptul că nu avem acces aşa cum ne-am dori la un volum de informaţii care să nu ne încurce nici pe noi, nici pe contribuabili. Este o constatare care rezultă din actele de control. E aproape imposibil pentru contribuabilul mic şi mediu să verifice calitatea partenerilor cu care colaborează”, a mai spus Daniel Tudor.
Citește și: VIDEO/ Industria viitorului: mineritul cosmic. În România, fizicienii pregătesc materialele pentru călătoriile în spațiu