Constantin Robu, 39 de ani, are 4 copii. Fata cea mai mare are 15 ani, iar cea mai mică, 6 ani. Singurul lui băiat a fost diagnosticat, la finalul anului trecut, cu leucemie. Fiindcă se descurcă foarte greu cu banii, bărbatul a acceptat să muncească la Magazinul Social. Așa poate lua rechizite și alimente.
Constantin Robu obișnuia să lucreze cu ziua. A avut perioade când a adunat PET-uri de pe străzi ca să facă rost de un ban. Singurul venit din familiei este cel al soției, care are grijă de băiat, adică aproximativ 1.300 de lei. Cu acești bani trebuie să cumpere în primul rând medicamente, dar și alimente pentru toată familia. Bărbatul a apelat la ajutorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) sector 6 și astfel a ajuns să presteze diverse activități în cadrul Magazinului Social. Aici, pe baza muncii primește puncte, iar cu punctele își poate lua tot ce are nevoie.
„Ne ajungem foarte greu cu banii și de aceea vin aici, muncesc și iau tot ce este nevoie. Eu am venit în primul rând pentru rechizite, că nu au copiii, acum că au început școala, și pentru ceva alimente„, spune Constantin. Bărbatul urmează să se angajeze, dar e hotărât ca și după aceea să mai vină la Magazinul Social.
Magazinul unde produsele se dau pe puncte
„Toate produsele din magazine au un punctaj aferent, iar fiecare beneficiar, pentru fiecare oră prestată, primește un anumit punctaj. Activitățile cu cel mai mare punctaj sunt: igienizare subsol (15 puncte), activități de încărcat/descărcat (10 puncte). Un punct este echivalentul a doi lei„, ne-a declarat Mihaela Dulcă, directoarea Magazinului SocialXChange de pe Aleea Lunca Cernei, 6A, sector 6.
Pot fi donate și obiecte mari de mobilier. Transportul e asigurat
La magazinul social sunt aduse produse de diverse persoane, din tot Bucureștiul și nu numai. „Donatorii pot fi persoane din București, țară și din străinătate, iar beneficiarii sunt cei care se află în evidențele sistemului de evidență social al sectorului 6. Pentru toate donațiile voluminoase: electronice, electrocasnice, obiecte de mobilier, asigurăm transportul, respectiv preluarea acestora, oferindu-le o mașină și doi sau trei beneficiari care să-l ridice din locația indicată și pentru a le aduce la magazin„, a mai spus Mihaela Dulcă.
CITEȘTE ȘI:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro