Partidul Naţional Liberal a mobilizat câteva mii de oameni, majoritatea vârstnici, la un protest în faţa Casei Poporului. Scopul manifestaţiei era acela de a susţine moţiunea de cenzură prin care Guvernul Tudose ar fi fost îndepărtat de la putere. Nu toţi participanţii la miting au înţeles, însă, de ce liderii PNL i-au chemat în stradă.
„De ce protestez eu? Poate cade cucuveaua mov, poate cade doamna Kovesi. Mă nemulţumeşte că se scumpesc toate şi noi suntem bolnavi, pensionaţi, vai de capul nostru Nu ne-au zis nimic (n.r. – liderii PNL). Fiecare pe conştienţa lui a venit aici. Nu a venit nimeni să-l lămurească. Şi am zis ca justiţia să fie bună, nu să facă şmecherii”, a spus Ion Gălăţeanu, un manifestant în vârstă de 74 de ani, adus de PNL cu autobuzul din judeţul Vrancea.
La fel ca acesta, mii de alţi oameni au fost aduşi cu autocarele din diverse zone ale ţării. La ora 11:00, Parcul Izvor, din apropierea Palatului Parlamentului, era deja ocupat de manifestanţi cu sute de pancarte şi mesaje antiguvernamentale.
„Au promis că modifică legea pensiilor, dar nici până astăzi nu au băgat-o în dezbaterea Parlamentului. Ăsta este PSD, promite că dă, dar nu ştie decât să ia. În campanie promite că dă, dar nu are mână decât de luat!”, a transmis Ludovic Orban, preşedintele PNL, de pe o micuţă tribună amenajată ad-hoc la intrarea în Parcul Izvor.
După ce au ascultat discurul liderului PNL, oamenii s-au aliniat pe trotuarul din faţa Parlamentului şi au format un lanţ uman în jurul Casei Poporului.
„Ştiţi câţi ani a fost PSD la guvernare? A dat vreodată cineva socoteală pentru tot fierul vechi care e la ora asta? Nimeni, niciodată! Asta vreau, de-aia am ieşit! Nu permit ca aceşti bandiţi să distrugă această minunată ţară!”, a spus Petre Tudorache, în vârstă de 69 de ani.
Mitingul nu a influenţat, însă, decizia parlamentarilor, iar moţiunea de cenzură a PNL, prin care se dorea înlăturarea Guvernului, a fost respinsă de coaliţia PSD-ALDE, care deţine majoritatea, iar Mihai Tudose a rămas în fruntea Guvernului României.
Citește și:
ANALIZĂ. Prejudiciul din dosarul Tel Drum, echivalent cu 124.000 de pensii, 53.000 de salarii medii sau două insule exotice
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro