Cuprins:
„Nu am avut niciodată o caricatură ucisă”
Talnaes, care lucra la The Post din 2008, a scris într-o postare pe Substack, anunțându-și demisia: „Am avut feedback editorial și conversații productive – și unele divergențe – cu privire la caricaturile pe care le-am trimis spre publicare, dar în tot acest timp nu am avut niciodată o caricatură ucisă din cauza asupra cui sau asupra ce am ales să-mi îndrept penița. Până acum”.
Caricatura îi înfățișa pe Bezos, pe fondatorul Meta, Mark Zuckerberg, și pe șeful OpenAI, Sam Altman, în genunchi, înmânând saci cu bani unei statui a lui Trump, alături de un proprietar al Los Angeles Times, Patrick Soon-Shiong, cu ruj pe buze, și de Mickey Mouse înclinat.
Talnaes a declarat că desenul „îi critică pe directorii miliardari din tehnologie și media care au făcut tot posibilul să obțină favoruri de la viitorul președinte ales Trump”, satirizându-i pe „acești oameni cu contracte guvernamentale profitabile și interesați de eliminarea reglementărilor care își fac drum spre Mar-a-lago”.
„Periculos pentru o presă liberă”
Refuzul The Post de a publica caricatura, a spus Talnaes, a fost „o schimbare de joc… și periculos pentru o presă liberă”.
David Shipley, editorul de opinii al The Post, a afirmat într-o declarație că o respectă pe Telnaes, „dar trebuie să nu fiu de acord cu interpretarea ei a evenimentelor”.
„Nu orice judecată editorială este reflectarea unei forțe malefice”, a spus el. „Decizia mea a fost ghidată de faptul că tocmai publicasem o rubrică pe același subiect ca și caricatura și aveam deja programată pentru publicare o altă rubrică – o satiră. Singura prejudecată a fost împotriva repetiției.”
Cea mai recentă plecare importantă
Demisia a marcat cea mai recentă plecare importantă de la The Post, care a văzut mai mulți membri ai consiliului său editorial renunțând la funcție și reporteri celebri plecând după ce Bezos a renunțat la susținerea vicepreședinteui Kamala Harris, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din noiembrie.
Decizia controversată a lui Bezos a dus la un val de reacții din partea cititorilor, The Post raportând că peste 250.000 dintre aceștia și-au anulat abonamentele.
Întâlniri private cu președintele ales
Luna trecută, Bezos a cinat cu Trump la clubul său Mar-a-Lago din Florida, iar Amazon a anunțat că va dona 1 milion de dolari pentru inaugurarea lui Trump.
Disney, compania mamă a ABC, a soluționat un proces de defăimare intentat de Trump pentru 15 milioane de dolari într-o decizie extrem de analizată.
Iar Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a declarat că donează 1 milion de dolari fondului inaugural al lui Trump, după ce Zuckerberg s-a întâlnit cu Trump în privat.
De asemenea, Los Angeles Times, deținut de miliardarul Soon-Shiong din domeniul biotehnologiei, a anunțat în octombrie că nu va publica susținerea lui Harris, ceea ce a dus la o revoltă a abonaților și la demisia tuturor membrilor consiliului de redacție, cu excepția unuia.
Realist2023 • 05.01.2025, 12:39
Inca o dovada ca valorile democratice sunt in criza - inclusiv in America trumpista ! E grav, foarte grav !
Mirciulica • 05.01.2025, 09:50
Democrația, bade..... Pai nu ? Democrație, democrație, dar banu-i ban. Sau cum e vorba lor consacrată : sunt doar afaceri.
Monseur • 05.01.2025, 07:19
Se pare ca o caricatura mai interesanta ar fi Strumpf pe post de sac fara fund, ca inghite fonduri ca o gaura neagra. Asta in timp ce multi dintre compatriotii lui si ai celor care-l pupa in partea dorsala nu au ce manca si dorm in strada.