ARM licențiază tehnologiile sale pentru foarte mulți producători de semiconductori, între care Apple, Samsung, Huawei.
Inclusiv cipurile realizate de Apple pentru iPhone și iPad sunt realizate pe baza arhitecturii ARM. Apple a anunțat recent că va trece chiar și linia de calculatoare Mac pe procesoare ARM.
Și Nvidia folosește tehnologia ARM în cazul procesoarelor Tegra, care se regăsesc în consolele de jocuri Nintendo Switch sau a unor decodoare media.
Nvidia a depășit recent Intel la capitalizarea bursieră.
Propunere și pentru Apple
Conform sursei citate, Softbank a întrebat și Apple dacă este interesată de achiziție, însă ARM nu se potrivește foarte bine cu modelul de afaceri al gigantului american.
O achiziție a ARM de către Nvidia, Apple sau oricare alt client al său ar urma să fie contestată de către ceilalți clienți, care vor dori ca tehnologiile sale să fie în continuare disponibile.
Grupul Softbank a vândut în ultimele luni mai multe active, după pierderi gigantice înregistrate anul trecut, ca urmare a investițiilor neprofitabile. Softbank a vândut acțiuni la operatorul american de telefonie T-Mobile US cu 21 de miliarde de dolari și acțiuni la retailerul chinez Alibaba în valoare de 2,2 miliarde de dolari.
În privința ARM, Sofbank analizează și listarea acesteia pe bursă.